Арсенал взе добър аванс срещу Наполи в 1/4финалите на Лига Европа, след като спечели с 2:0 у дома и ще бъде уверен на реванша другата седмица в Неапол. 

Домакините обаче трябваше да бият и по-убедително, след като имаха сериозно предимство, най-вече през първото полувреме и като цяло създадоха серия добри положения, които пропуснаха. 

Италианците потвърдиха опасенията на треньора си Карло Анчелоти, че имат сериозни проблеми в защитата си, като все пак имаха 2-3 ситуации, но ги пропиляха и са изправени пред сериозна задача на своя стадион. 


В състава на домакините Пиер-Емерик Обамеянг стартира, предолявайки вирусно заболяване, но пък Гранит Джака липсваше. Месут Йозил и Александър Лаказет също се появиха във формацията 3-5-2. За гостите очаквано Инсине и Мертенс действаха напред, като Аркадиуш Милик остана резерва. 

Домакините започнаха позитивно още от началото с атаки по фланговете и владеене на топката. В началото няколко корнера не донесоха нещо опасно преди в 8-ата минута Колашинац да пробие и да подаде на Рамзи, чийто удар бе блокиран от Кулибали, който след това спря и изстрела на Мейтланд-Найлс. 

Добрите действия на лондончани се увенчаха с резултат в 14-ата минута. Тогава Йозил взаимодейства с Рамзи, който му върна, а германецът подаде на Лаказет вдясно. Нападателят  пусна към нахлулия в пеналта Мейтланд-Найлс, който пък намери Рамзи и уелсецът вкара с удар от около 12 метра за 1:0. 

Последваха претенции за дузпа след падане на Обамеянг, но сигнал не последва. Италианците не играеха добре и в 25-ата минута подпомогнаха каузата на Артилеристите. Торейра спечели топката в половината на гостите, обърна се и стреля, а след сериозен рикошет в Кулибали, топката стана неспасяема за Мерет – 2:0 за Арсенал. 

Домакините продължиха да атакуват и Мерет спаси удар на Обамеянг, преди в 33-ата минута Лаказет да не успее да стреля от добра позиция. Последва изстрел на Рамзи от малък ъгъл, с който Мерет се справи. Вратарят на гостите имаше много работа и в 41-ата минута отрази и прехвърлящ и техничен удар на Обамеянг. 

Малко преди паузата обаче, италианците едва не се върнаха в мача при първата си опасна атака. Кайехон бе изведен добре, след което върна към точката на дузпата, където бе свободният Инсине, който обаче стреля веднага и прати топката над вратата. Сериозен пропуск. 

Гостите започнаха по-позитивна второто полувреме, но продължаваха да имат трудности в атака. Лондончани пък бяха по-внимателни, на в 59-ата минута Мерет трябваше да прави ново спасяване след удар на Рамзи, а малко след това Монреал стреля над вратата с глава след корнер. 

Домакините продължиха да бъдат много по-опасни и в 69-ата минута Мейтланд-Найлс стреля, топката рикошира в земята, но Мерет реагира отново и изби. В 72-та минута последва нов сериозен  пропуск за Наполи. Тогава Желински някак си пропусна от десетина метра след пас на Инсине. 

В 81-ата минута Рамзи пропусна да направи преднината още по-сериозна, когато пак от много добра позиция стреля високо след отлична работа от Хенрик Мхитарян. До края гостите не успяха да стигнат до нещо кой знае какво и логично отстъпиха. 

Арсенал – Наполи 2:0
 
1:0 Рамзи 14
2:0 Кулибали 25 автогол
 
Арсенал: Чех, Папастатопулос, Кошчелни, Монреал, Мейтланд-Найлс, Торейра (77 Елнени), Рамзи, Колашинац, Йозил (67 Мхитарян), Лаказет (67 Айоби), Обамеянг
Наполи: Мерет, Хисай, Максимович, Кулибали, Руи, Кайехон, Пеня, Алан, Желински (82 Унас), Мертенс (66 Милик), Инсине (82 Юнес)