Наполи – Арсенал, мач-реванш от 1/4финалите на Лига Европа, Неапол, стадион „Сан Паоло”, 22:00 часа, съдия Овидиу Хацеган (Рум)

Контузен за Наполи: Раул Албиол
Контузени за Арсенал: Холдинг, Бейерин, Уелбек, Суарес

Прогноза

Арсенал ще започне реванша срещу Наполи на италианска земя с добър аванс от 2:0 след първия мач, но все пак това не гарантира класирането за полуфиналите на Лига Европа. 

„На техния стадион се играе трудно, защото те са много силен домакин, ще бъдат подкрепени от феновете си и ние трябва да сме готови за битка” коментира Унай Емери, чийто тим не е убедителен при своите гостувания през сезона. 

В такива мачове началото винаги е важно и докато домакините ще търсят ранен гол, то гостите ще се стремят да не го допуснат, защото това ще ги постави под голямо напрежение. 

Италианците не бяха доволни от представянето си на „Емиратс”, но демонстрираха оптимизъм за предстоящия сблъсък и вяра в обрата, което наистина ще бъде сериозно постижение, ако успеят да го направят. Карло Анчелоти планира промени в състава и усилване на атаката си, като най-вероятно Милик ще стартира за сметка на Мертенс.

Лукас Торейра се очаква да бъде на линия за лондончани, след като игра силно в първата среща, но срещу Уогфорд напусна със здравословен проблем. Действията в средата на терена със сигурност ще бъдат ключови за крайния изход на сблъсъка. 

Аарън Рамзи и Месут Йозил могат да бъдат от решаващо значение за гостите, които имат сериозен потенциал в атаката си, така че неаполитанците трябва много да внимават с Обамеянг и Лаказет.  
 
Лошото за италианците е това, че те са отпаднали в предишните 8 случая, след като са загубили първия мач в европейски сблъсък, докато Арсенал е продължил напред в 16 от 17 пъти, в които е постигнал преднина от поне два гола след първата среща. 
 
И сега шансовете на английския клуб изглеждат малко по-добри за крайната победа, но със сигурност лондончани ги очаква тежък мач, в който домакините ще направят всичко, за да преобърнат нещата. 
 
Резултат: Наполи – Арсенал 2:1