Арсенал – Кристъл Палас, мач от 35-ия кръг на Висшата лига, стадион „Емиратс“, 18:00 часа, съдия Джонатан Мос

Контузени за Арсенал: Рамзи, Бейерин, Уелбек, Холдинг
Наказан за Арсенал: Сократис
Контузени за Палас: Шлуп, Сако, Томкинс

Прогноза

Арсенал обръща отново внимание към битката за Топ 4 във Висшата лига, след като елиминира Наполи в Лига Европа и срещу Кристъл Палас алтернативата за пореден път е само победа в стремежа да се запази позицията в голямата четворка. 

Артилеристите не са убедителни далеч от дома, но на „Емиратс“ са изключително солидни, като имат 8 поредни победи във всички турнири, а в първенството поредицата е от 10 мача, като единственото поражение до момента остава от Манчестър Сити през август. 

Орлите на практика са спасени, след като имат 39 точки и в тези мачове изобщо не трябва да бъдат подценяване, въпреки че в последните си 8 срещи от шампионата неизменно редуват победи със загуби. 

Първият мач между съперниците за кампанията завърши 2:2 и ако сега Палас избегне поражението ще запише дубъл срещу Арсенал без загуба за първи път от сезон 1979-80. 

Хората на Унай Емери обаче спечелиха последните си 6 домакинства срещу лондонски съперници, което е най-добрата им подобна поредица от 2001-2003, когато триумфираха в 11 последователни такива срещи. 
 
Така или иначе по-големите шансове за победа определено са на страната на Арсенал, който просто няма алтернатива в стремежа да заеме позиция в четворката. Палас може да бъде опасен съперник, който има качества, но непостоянството в състава на Рой Ходжсън остава твърде сериозно. 
 
Затова и победата тук би трябвало да бъде за Арсенал, чийто звезди в нападение Пиер-Емерик Обамеянг и Александър Лаказет обичат да вкарват предимно на „Емиратс“. Домакините ще трябва да внимават за Уилфред Заха, който е специалист в печеленето на дузпи. Защитата у дома е солидна – само 6 допуснати попадения при тези 10 спечелени мача, което все пак носи известно спокойствие. 
 
Резултат: Арсенал – Кристъл Палас 2:1