Аарън Рамзи все пак е изиграл последния си мач за Арсенал. Уелсецът напусна с разтежение в бедрото във втория мач срещу Наполи от Лига Европа, но имаше надежди, че ще се върне за някой от последните мачове на отбора. 

Сега обаче се оказва, че той е записал последното си участие за Артилеристите и няма да играе до края на сезона, така че феновете няма да могат да го изпратят подобаващо преди преминаването му в Ювентус през лятото. 

„Сега все още сме преди полуфиналите в Лига Европа, така че прогноза не е коректно да се дава. Аарън е важен за нас, но не може да рискуваме с неговото включване. Имаме опции да го заменим, но разбира се той бе в добра форма преди травмата” заяви треньорът Унай Емери преди утрешния мач с Валенсия. 

„За мен бе страхотно да мога да работя с него, тъй като винаги предаваше енергията си на останалите и ми показа, че сърцето му бие в бяло и червено. Преди около месец му казах, че искам да направи нещо специално в последните си мачове за Арсенал. За съжаление няма да може да го направи и няма да бъде на терена, но все още ще бъде с нас” добави наставникът.