Легендата на Арсенал Йън Райт изрази своето възмущение от стачката, която вдигна един от най-опитните играчи на тима Лоран Косиелни. Французинът отказа да замине с отбора на лятното турне в САЩ, тъй като иска да премине във френски клуб.

33-годишният бранител има договор за още един сезон с "артилеристите", но е желан от няколко отбора в родината си и иска да прекрати взаимоотношенията си с лондончани.

"Той служи вярно на клуба толкова години и сме го виждали да играе с болка, изграждайки легендарен и напълно заслужен статут в клуба. Сега е такъв етап от сезона, в който всички трябва да се задружни. Чака ни труден, транзитен сезон и се нуждаем от обединение", сподели Райт в личния си ютуб-канал.

"И когато капитанът ти откаже да тръгне за лятна подготовка след 9-годишна вярна служба, това разрушава имиджа ти. Аз съм озадачен защо той не иска да замине с отбора. Защо, Лоран?! Кои са твоите съветници и какво точно ти казват?"

"Толкова съм разочарован от решението ти да направиш това в този момент. Ще кажа и на агента ти: "Засрами се, засрами се!" Защото Лоран няма да вземе това решение сам. Ти си нашият капитан, нашият лидер и сега тръгваме на турне без капитана си, който отказва да тръгне."

"Не мога да проумея как е възможно всичко това и се моля този проблем да бъде решен колкото се може по-скоро. Арсенал трябва да действа бързо и да накаже Лоран дисциплинарно, защото това е лош пример. Обичам те, Лоран, но това е много лошо решение", допълни легендата.