Търпението на феновете на Арсенал се изчерпи и те поискаха собственикът Стан Крьонке да възроди клуба, недоволни от пасивното му управление. 

14 организирани групи от привърженици излязоха с общо изявление, в което поискаха промяна и негодуваха срещу начина, по който се ръководят Артилеристите. 

„Като фенове на Арсенал гледаме с разочарование спадът в представянето на отбора в последното десетилетие. Когато Стан Крьонке започна да купува акции отборът току що бе изиграл първия си финал в Шампионската лига. 12 години по-късно тимът ще играе за трети пореден сезон в Лига Европа“. 

„Нашата роля е тотално маргинализирана и ние се чувстваме силно обезценени. Изглежда, че Арсенал е на кръстопът и са нужни промени. С това изявление ние искаме действия от Стан Крьонке, с които да бъде възроден нашия футболен клуб. Това означава подсилване на ръководството, по-добри действия от ръководните органи и връщане на клуба там, където му е мястото“. 

„Считаме, че с действията си до момента, г-н Крьонке демонстрира, че ФК Арсенал е поредната негова инвестиция, след като не изпълнява първоначалното обещание, което даде, а именно отборът да преследва трофеи. Не може такава институция да се ръководи толкова пасивно. Искаме ясна идея за посоката на развитие и повече яснота. В последните години изглежда, че на Арсенал липсва стратегия, а честите промени не носят очаквания ефект. Силно ръководство ще промени това“. 

„Не може по време на мачовете „Емиратс“ да изглежда място без душа. Атмосферата е ужасна и празните места са хиляди, но клубът не прави нищо, за да промени тази тенденция. Ние не искаме провеждането просто на двубои, които носят приходи от билети и телевизионни права, каквито са мачовете от Лига Европа. Като фенове, които милеят за клуба очакваме действия и демонстрация на амбициите на клуба. Първата възможност е още на 25 юли, когато изпълнителният директор и отговорникът за футбола ще се срещнат с привържениците и ги призоваваме да обърнат внимание на това, което публикуваме тук“ се казва в съобщението.