Нюкасъл – Арсенал, мач от 1-ия кръг на Висшата лига, стадион „Сейнт Джеймсис Парк”, 16:00 часа, съдия Мартин Аткинсън

Контузени за Нюкасъл: Лежун, Йедлин, Каръл
Контузени за Арсенал: Тиърни, Бейерин, Холдинг, Мавропанос
Под въпрос за Арсенал: Лаказет, Себайос, Пепе
Извън групата на Арсенал заради проблеми със сигурността: Йозил, Колашинац

Вероятни състави: 
Нюкасъл: Дубравка, Шер, Ласелс, Дъмет, Манкийо, Вилемс, Лонгстаф, Шелви, Хейдън, Алмирон, Жоелинтон
Арсенал: Лено, Мейтланд-Найлс, Луис, Сократис, Монреал, Джака, Себайос, Уилок, Пепе, Обамеянг, Лаказет

Прогноза

Арсенал се надява да покаже още при гостуването си на Нюкасъл на старта на Висшата лига, че е готов да бъде сериозен претендент за Топ 4 през този сезон. 

Противно на очакванията, лондончани хвърлиха сериозни пари за нови футболисти, привличайки Никола Пепе за рекордните 72 милиона и сега ще се стремят да удължат успешното си представяне срещу Свраките, срещу които имат 12 победи в последните 13 мача. 

Унай Емери има сериозни проблеми заради липсата на някои основни футболисти, докато участието на други не е сигурно, но въпреки това се очаква съставът да бъде достатъчно сериозен. 

Ситуацията в защитата се очаква да бъде подобрена с идването на Давид Луис, което е и основното притеснение на феновете. През миналия сезон отборът запази едва една суха мрежа при визитите си, което трябва да се подобри. В атака нещата изглеждат доста солидни, което е нещо хубаво. 

В същото време напрежението в Нюкасъл е достатъчно голямо и очакванията са феновете да покажат недоволството си за пореден път. Това ще постави под сериозен натиск новият мениджър Стив Брус, който все пак получи пари за трансфери и се очаква да заложи на рекордната покупка Жоелинтон, както и на друг новопривлечен футболист Алан Сент-Максимен. 
 
Статистиката на мениджъра срещу лондончани обаче, е повече от неприятна: 19 загуби и само 2 победи в 27 мача, като единствените му триумфи са с Бирмингам през 2005 и със Съндърланд през 2009. 
 
При всички положения двубоят ще бъде доста труден за домакините, които ще се стремят да използват несигурността в отбраната на лондончани, за да постигнат позитивен резултат. Предвид напрежението около клуба обаче, победа за Арсенал изглежда доста вероятна. 
 
Резултат: Нюкасъл – Арсенал 1:3