Ливърпул - Арсенал, среща от третия кръг на английската Висша лига, стадион "Анфийлд", 19:30 часа българско време.

Прогноза на Gol.bg:
Ливърпул и Арсенал са единствените два тима от Висшата лига, които имат пълен актив от точки след първите два кръга. Домакините надделяха над Норич и Саутхямптън, докато техният лондонски противник се справи с Нюкасъл и Бърнли.

Определено има всички предпоставки да се получи едно спиращо дъха дерби, тъй като и двата отбора показват добра форма в началото на сезона, а умората все още не е казала думата и футболистите са доста свежи.

За "мърсисайдци" аут за този мач са Кейта, Алисон и Клайн, а се очаква отново Юрген Клоп да заложи на новия вратар Адриан под рамката на вратата.

Гостуващият тим от своя страна ще бъде без Холдинг, Бейерин, Мавропанос и Тиърни, които са с контузии, а голямата въпросителна е дали Йозил и Колашинац ще играят днес. Те бяха нападнати от бандити и заплашвани със смърт, но вече подновиха тренировки с тима след шока на който бяха подложени.

В последните пет мача между двата тима от Висшата лига Ливърпул има 3 победи над този противник, а освен това двата тима са врътнали и 2 ремита помежду си. Реално погледнато "мърсисайдци" не са загубили нито един от последните си 8 мача срещу лондончани.

Последната победа на Арсенал датира от 2015 година, когато стигна до категоричен успех с 4:1 над опонента си. 

Нашата прогноза тук е успех с три чисти гола за домакините, които показват напоследък невероятен футбол.

Прогноза: Ливърпул - Арсенал 3:0