Арсенал се излoжи срещу Уотфорд, след като водеше с два гола на почивката, но двубоят на „Викаридж Роуд“ завърши 2:2. 

Мачът бе дебют на новия наставник на Стършелите Кике Санчес Флорес, чийто тим напрани силно второ полувреме, за да стигне до втората си точка от началото на сезона. 

Лондончани пък могат да съжаляват, че изпуснаха на пръв поглед сигурна победа, след като допуснаха някои сериозни грешки и в крайна сметка са на едва 7-о място с 8 точки. 

Кике Флорес напради 2 промени в отбора на Уотфорд за първия си двубой, като пусна Деулофеу и Капу за сметката на Перейра и Каткарт, който бе контузен. В състава на Арсенал новината бе завръщането на Месут Йозил сред титулярите, като германецът правеше дебюта си за сезона. Никола Пепе и Дани Себайос също трябваше да подпомагат Пиер-Емерик Обамеянг в нападение. 

Артилеристите овладяха инициативата  още от началото, но домакините бяха опасни при своите контри. Лено спаси два удара на Деулофеу и един на Клевърли, преди Холебас да стреля над целта от добра позиция. И всичко това преди да са изминали и 13 минути игра. 

В 21-ата минута обаче, Арсенал удари. Колашинац получи пространство и напредна, след което пусна към Обамеянг, който се обърна и с остър удар реализира поредния си гол.  

Малко след това той не успя да засече подаване на Йозил отдясно, иначе вероятно щеше да удвои. Той обаче го направи в 32-ата минута, когато Мейтланд-Найлс бе изведен на чиста позиция отдясно и подаде пред вратата, където голмайсторът нямаше как да пропусне! 

Уотфорд можеше да отговори в 35-ата минута, когато Гендузи загуби пред своето наказателно поле, след което Деулофеу стреля остро, но Лено изби, а при добавката Грей прати топката встрани. В 44-ата минута Холебас стреля точно от свободен удар, но без да затрудни Лено, а секунди след това Деулофеу пропусна да се измъкне при добра ситуация и не успя да бие, така че паузата дойде при добър аванс за Арсенал. 

Втората част започна с натиск на Уотфорд и нова неточност на Гендузи, но до удар не се стигна. Тази на Сократис в 53-ата минута обаче, бе наказана. Лондончани продължиха да опитват да изнасят топката с пасове, домакините ги пресираха и Сократис не успя да намери Гендузи, Деулофеу подаде на Клевърли, който не пропусна от 11-12 метра. Попадението бе разгледано от ВАР, но зачетено. 

Този гол вдъхнови домакините и Деулофеу прати топката покрай целта в 58-ата минута. Влизането на Исмайла Сар също направи Стършелите опасни. Те продължиха да се борят и в 79-ата минута стигнаха до дузпа! 

Перейра преодоля Давид Луис, който протегна крака си и събори съперника. Реферът малко се забави, но съдията все пак посочи бялата точка, а Перейра не сбърка, за да направи 2:2. 

Малко след  това топката мина много близо до вратата на Арсенал, а в 92-ата минута Сар пропусна от чиста позиция, като Лено спаси. Артилеристите също имаха някои добри положения, които обаче не развиха както трябва и в крайна сметка трябваше да се задоволят с равенството. 

Уотфорд – Арсенал 2:2
 
0:1 Обамеянг 21
0:2 Обамеянг 32
1:2 Клевърли 54
2:2 Перейра 81 дузпа
 
Уотфорд: Фостър, Фемениа, Доусън, Кабаселе, Холебас (78 Янмаат), Дукуре, Капу, Хюз (63 Перейра), Клевърли, Деулофеу, Грей (56 Сар)
Арсенал: Лено, Мейтланд-Найлс, Сократис, Давид Луис, Колашинац, Джака, Гендузи (67 Торейра), Себайос (60 Уилок), Йозил (71 Нелсън), Пепе, Обамеянг