Унай Емери отправи ясно послание към Месут Йозил като заяви, че в момента други заслужават място в отбора за сметка на германеца. 

Снощи Арсенал срази Стандард Лиеж с 4:0 с два гола на Габриел Мартинели, а Йозил, който е най-скъпо платеният играч в историята на лондончани, бе оставен отново извън групата. Преди това той пропусна и мача с Манчестър Юнайтед. 

„За всеки мач преценявам кои са най-подготвените и в най-добра форма, за да играят и да ни помогнат. Когато реших, че той няма да бъде в групата го направих, защото други заслужават повече да бъдат на терена” заяви Емери. 

„Той трябва да продължи да работи. Предстои тренировка с играчите, които не играха в този двубой и в неделя ни предстои нов двубой, за който няма да променяме подхода си. Искаме победа срещу Борнемут и затова ще заложим на тези, които го заслужават” добави той и не пропусна да похвали Мартинели, който и миналата седмица срещу Нотингам за Купата на лигата реализира два пъти. 

„Още през лятото той демонстрира на всяка една тренировка амбицията и желанието си. Казах му обаче да бъде спокоен и да чака шанса си и в този мач той го използва перфектно” изтъкна Емери.