Капитанът на Арсенал Гранит Джака обясни гневната си реакция към феновете, след като бе заменен в мача срещу Кристъл Палас миналата неделя. 

Халфът използва нецензурен език и жестове към привържениците, които го освиркаха, а сега разкри и защо е постъпил по този начин в страницата на клуба в Туитър. 

„След като мина известно време и обмислих случилото се в неделя, искам да дам своето обяснение. Сцените около смяната ми ме нараниха дълбоко. Обичам този клуб и винаги давам 100% от себе си на терена и извън него“ написа Джака. 

„През последните седмици обаче, към мен бяха отправени серия обиди, които не мога да приема. Хората ми казаха неща като „ще ти счупим краката“, „ще убием жена ти“ и „дано дъщеря ти да се разболее от рак“. Всичко това ме наради и достигна точката на кипене на стадиона в неделя“ добави той. 

„В тази ситуация се поддадох на емоциите и предадох групата привърженици, които подкрепят клуба и мен с позитивна енергия. Съжалявам за случилото се, но искам отново да проявяваме взаимно уважение, да си спомним защо сме се влюбили в играта и да вървим напред заедно с положителни емоции“ се казва още в изявлението на играча.