Гранит Джака опита да се извини за реакцията си към феновете на Арсенал миналия уикенд, но има притеснителна статистика, за която халфът едва ли има отговор. 

Заради скандала той може за загуби капитанската лента и да остане извън състава за двубоя срещу Уулвърхемптън, но цифрите показват, че това може и да е за добро. 

Оказва се, че без него в състава си, Артилеристите се справят доста по-добре, като печелят повече мачове, вкарват повече голове и допускат по-малко. 

С Джака в тима лондончани имат 50 мача, от които са спечелили 26, което е 52%. Без него имат 17 победи в 23 срещи, което вдига процента до 74%. 

При отбелязаните голове статистиката също е показателна – по 1,8 гола средно с Джака на терена, докато без него попаденията скачат до 2,6 на мач. 

Най-интересно обаче е при допуснатите голове, след като швейцарецът трябва да носи именно сигурност. С него в състава Арсенал е получил по 1,3 гола на мач, докато без него по 1,1 гола. Това без съмнение е нещо, върху което Унай Емери трябва да помисли сериозно.