Арсенал изпусна нелепо да си подсигури на 100%  класирането за 1/16-финалите на Лига Европа и да не чака другия мач от групата. Лондончани врътнаха 1:1 срещу Витория Гимараеш в Португалия, след като допуснаха изравнително попадение в продължението 

Двата тима се срещнаха в мач от Група F на турнира, а след него "артилеристите" са лидери с 10 точки . Португалският тим заема четвъртото място в класирането с актив от само точка, която спечели днес.

За днешния мач мениджърът на английския тим Унай Емери бе направил цели осем промени в сравнение с последния си стартов състав, като в предни позиции действаше младият бразилец Габриел, който бе подкрепян от Букайо Сака и Никола Пепе. 

Първото попадение в срещата бе дело на Мустафи в 80-ата минута. Домакините обаче изравниха чрез Дуарте в 91-ата минута.

С 10-те си точки лондончани са на малка крачица от следващата фаза на турнира, като при загуба на Стандарт Лиеж в другия мач тази вечер могат да си гарантират още днес класирането за елиминациите.


Срещата започна с чудесен шанс за домакините и още в 8-ата минута те можеха да стигнат до попадение, но Пепе нацели страничната греда след хубав удар.

Домакините определено започнаха по-добре и десетина минути след това имаха нов шанс за попадение, но Мартинес успя да спаси удара с глава на Табсоба, който засече топката след центриране в наказателното поле.

В 23-ата минута обаче и Арсенал отговори на предизвикателството и Холдинг бе на косъм от гола. Той стреля с глава от 3-4 метра, но някак си пропусна чудесното положение, което се откри пред него.

Малко след това португалците също имаха ситуация и удар на Давинсон мина много близко покрай страничната греда.

Все пак обаче до почивката нямаше попадения и двата тима излязоха в полувреме при нулево реми.

Второто полувреме започна с добро темпо и домакините бяха близо до опасно положение малко след неговото начало.

В 63-ата минута пък Мустафи бе на косъм да открие за Арсенал, но неговият удар с глава премина над напречната греда.

Броени минути след това лондончани имаха нов шанс за гол. Уилък пробва късмета си от 20 метра, но топката профуча над вратата. 

В 80-ата минута Мустафи засече с глава центриране от фаул и не остави шанс на противниковия страж. 

В 91-ата минута Дуарте вкара изравнително попадение за домакините след странична ножица от близка дистанция.

Витория Гимараеш - Арсенал 1:1
0:1 Мустафи 80
1:1 Дуарте 90+1

Витория: Дъглас, Гарсия, Венансио, Табсоба, Соарес, Пепе, Агу, Еванджелиста, Едуардс, Бруно Дуарте, Давидсон (70 - Рочина)

Арсенал: Мартинес, Холдинг, Сократис, Мустафи, Майтланд-Найлс, Себайос (56 - Гендузи), Уилок, Тиърни, Н. Пепе, Сака (66 - Лаказет), Мартинели