Лестър продължи с възхода си и записа 4-а поредна победа във Висшата лига, след като удари Арсенал с 2:0 на своя „Кинг Пауър Стейдиъм”. 

Лисиците отново играха силно, макар че лондончани бяха равностойни в дълго периоди от мача и имаха положения. В последния половин час обаче, предимството бе за домакините, което след гол и асистенция на Джейми Варди стигнаха до триумфа. 

Така Лестър вече има 26 точки и продължава да е с равни точки с Челси, като и двата тима са твърдо в топ 4. В същото време Артилеристите останаха със 17 и са на цели 8 от лидерите преди гостуването на Манчестър Сити на Ливърпул утре. 

Унай Емери загуби своя мач №50 във Висшата лига и със сигурност напрежението върху него се увеличи още повече. 

За домакините нямаше промени в състава, докато за гостите Ектор Бейерин бе титуляр в първенството за първи път от януари насам. Месут Йозил също запази мястото си, а Александър Лаказет и Пиер-Емерик Обамеянг действаха в атака. 

В началото Шмайхел показа известна нервност със странно изчистване. Малко след това Варди получи в наказателното поле, но стреля твърде слабо и не затрудни Лено. Арсенал отговори също с опасност, при която Перейра изпревари Лаказет в последния момент. След това Тилеманс не бе прецизен при паса си и пропусна да изведе Варди сам срещу вратаря. 

В 10-ата минута Лестър поиска дузпа, след като Гендузи събори Союнчу и изглеждаше, че реферът има основания, но той не даде сигнал, а и не последва преразглеждане от ВАР. 

В 14-ата минута лондончани трябваше да вкарат. Йозил взаимодейства с Лаказет, а след това подаде на Торейра, който пък изведе Обамеянг, а той пусна на Бейерин, който след това намери Лаказет, който от десетина метра стреля на сантиметри встрани. 

Мачът продължи да бъде двуостър и много интересен, като Лаказет пропусна ново добро положение, стреляйки твърде слабо. Бейерин пък трябваше да блокира удар на Тилеманс, когато домакините имаха възможност. Последва изстрел и на Барнс, с който Лено се справи, а след това Колашинац бе прецизен срещу Перес, въпреки претенциите на Лисиците за дузпа. 

Последва и важна намеса на Чеймбърс, който изпревари Варди. Лестър обаче засилваше натиска. В 41-ата минута Мадисън стреля от свободен удар, но малко над целта, а в края и Барнс имаше възможност, но не бе точен, така че паузата дойде при 0:0. 

Второто полувреме започна с късмет за Арсенал, след като Ндиди прати топката в напречната греда. Гостите отговориха с пробив на Давид Луис и изстрел на бразилеца встрани, както и с удар на Бейерин, който също не бе точен. Последва гол на Обамеянг, който обаче правилно бе отменен заради засада. 

Двубоят се отвори и Обамеянг бе изведен зад защитата, но миг преди да стреля, Перейра успя да го блокира. Последваха нови претенции за дузпа от Лестър, които реферът не уважи, тъй като топката се удари близо до рамото на Гендузи. 

В 68-ата минута обаче, домакините поведоха, а голмайсторът бе познат – Джейми Варди! Домакините направиха страхотна атака с едно докосване, като Тилеманс изведе голмайстора, който не сбърка и отбеляза 11-ия си гол през сезона!   

В 72-ата минута нападателят трябваше да вкара отново, но от чиста позиция не успя да преодолее Лено, който спаси с крак. В 75-ата минута обаче, германецът нямаше какво да направи. Варди върна към Мадисън, който с остър удар от границата на наказателното поле забоде топката до гредата за 2:0. 

До края домакините спокойно затвориха двубоя, за да постигнат поредната си впечатляваща победа, за да продължат със страхотното си представяне. 

Лестър – Арсенал 2:0
 
1:0 Варди 68
2:0 Мадисън 75
 
Лестър: Шмайхел, Перейра, Союнчу, Еванс, Чилуел, Ндиди, Тилеманс, Барнс, Перес (60 Грей), Мадисон, Варди
Арсенал: Лено, Бейерин, Чеймбърс, Давид Луис, Холдинг (77 Пепе), Колашинац, Гендузи, Торейра (80 Уилок), Йозил, Лаказет, Обамеянг