Бившият футболист на Арсенал Емануел Пти е на мнение, че клубът трябва да уволни мениджъра Унай Емери и да назначи на негово място лидер като наставника на Глазгоу Рейнджърс Стивън Джерард, който е легенда на Ливърпул.

"В момента клубът се нуждае от лидер, от човек, който може да върне страстта в Арсенал. Човек, който е уважаван от играчите и който може да върне енергията и манталитета на победител. Такъв човек е Стивън Джерард", заяви Пти пред Paddy Power. 

"Искам да видя страст, емоция. Отборът се нуждае от човек, който да носи заряд. В Арсенал е крайно време да се събудят. Според мен дойде времето Емери да си ходи. Резултатите изобщо не са добри."

"Арсен Венгер изграждаше отбор поколение след поколение тук, а сега Арсенал изглежда като средняк без вдъхновение и креативност. И не мисля, че това се дължи само на играчите. Повечето от тях вече не вярват в Емери."

"Хората могат да ми се смеят, но нямам нищо против да видим някой бивш футболист начело на отбора като Тиери Анри, Патрик Виера или Фреди Люнберг", добави Пти.