Футболистите на Арсенал тотално са загубили увереността и самочувствието си. Това обяве временният наставник Фреди Люнгберг след поражението с 1:2 от Брайтън снощи. 

Лондончани пак играха слабо и вече в 9 поредни мача нямат победа, което е най-лошата им серия от 42 години насам. Кризата определено е много сериозна, след като и уволнението на Унай Емери не помогна. 

„Те просто нямат увереност. През първото полувреме се страхуваха да владеят топката и да се движат и просто стояха на едно място. Това е нещо, за което трябва да поговорим“ коментира Люнгберг. 

„Имат нужда от една победа, за да тръгнат нагоре и могат да я постигнат, тъй като в първите 20 минути от второто полувреме играхме силно. Когато си загубил у дома може би подобни думи изглеждат пресилени, но наистина за този кратък период се справиха добре“ добави той. 

„Когато има промяна на мениджъра никога не е лесно за играчите. Нормално е да позагубят увереността си и срещу Норич и Брайтън това се видя, въпреки добрите периоди в мачовете. Все пак у дома трябва да сме по-активни и затова сме разочаровани. Трябва да сме на ниво през цялото време, а не бяхме. Не може във Висшата лига да искаш да печелиш с едно добро полувреме“ каза още Люнгберг. 

„Нервността на феновете също им се отразява и това бе очевидно. В крайна сметка и те са хора, искат да се справят добре, но усещат напрежението. Аз ще се опитам да помогна за преодоляването на трудния период, а останалото зависи от клуба“ изтъкна още той.