Арсенал завърши с равенство в група F на Лига Европа, след като стигна до 2:2 на терена на Стандард Лиеж. 

Лондончани, които си бяха осигурили място напред, изоставаха с 0:2, но направиха равенство, което все пак им бе достатъчно за първото място в групата с 11 точки. В другия мач Айнтрахт загуби от Витория с 2:3 и германците останаха втори с 9 точки. 

В 7-ата минута Сократис стреля неточно с глава. Малко след това Карсело не успя да затрудни Мартинес, след като лондончани загубиха на границата на наказателното поле. 

Последва удар на Смит-Роу към далечния ъгъл, с който вратарят се справи. И на двата отбора липсваше качество в отиграванията в предни позиции и затова добрите положения не бяха много. 

Букайо Сака пробва удар в близкия ъгъл, но Бодард бе на място. Белгийците не правеха нищо кой знае какво в нападение и малко преди паузата техният вратар ги спаси, след като първо спря удар на Сака в близкия ъгъл, а след това се справи и с втория опит на Нелсън. 

Малко след почивката обаче, Стандард излезе напред, макар и с късмет. Бастиен стреля от около 25 метра, получи се рикошет в ръката на Сократис и топката прехвърли Мартинес, който нямаше шанс. 

Арсенал тръгна трудно след почивката и играта на тима определено не вървеше. В същото време домакините бяха внимателни и дебнеха да нанесат нов удар и моментът за тях настъпи в 68-ата минута. 

Уилок загуби топката в своето наказателно поле, Амала овладя и стреля, като след нов рикошет топката отново се оплете в мрежата. 

Арсенал обаче върна един гол, след като Лаказет бе намерен отлично от Сака и реализира отблизо. Само 3 минути по-късно асистентът за попадението изравни. Букайо размени пасове с Мартинели и вкара с отличен удар в далечния ъгъл.  

Фреди Люнгберг пусна в игра и Пиер-Емерик Обамеянг в търсене на победата, която обаче не бе постигната. Това обаче не бе фатално.  

Стандард Лиеж – Арсенал 2:2
 
1:0 Бастиен 47
2:0 Амала 68
2:1 Лаказет 78
2:1 Сака 81
 
Стандард: Бодард, Ванхойсден, Чимирот, Емонд (46 Авенати), Карсела, Амала (87 Лестиен), Фай, Гавори, Бастиен, Лефис, Мпоку
Арсенал: Мартинес, Сократис (70 Мартинели), Мавропанос, Давид Луис, Мейтланд-Найлс (78 Чеймбърс), Уилок, Сака, Нелсън, Лаказет, Смит-Роу (85 Обамеянг)