Арсенал очаквано бе съсипан от критики след поредното си трагично представяне и загубато с 0:3 от Манчестър Сити, която дойде без съперникът да се напъва особено.

Лондончани получиха два гола до 15-ата минута и така и не успяха да се справят с атаките на противник, които всеки път изглеждаше, че ще доведат до ново попадение.  

„Защитниците на Арсенал просто не знаят какво правят. Всеки път, когато съперникът атакува, те се дърпат назад, вместо да влязат в единоборство и да пресират. Грешки се случват, но цялостният им подход е грешен и затова Давид Луис не играе“ заяви Джейми Карагър. 

„Те бяха най-класният клуб в британския футбол и правеха всичко както трябва. Сега изглеждат безпомощни при взимането на решения. Това е така, защото нефутболни хора са на ръководни функции. След като напуснаха „Хайбъри“ всъщност се върнаха назад“ изтъкна Греъм Сунес. 

„На клуба ще отнеме няколко години и много инвестиции, за да се върне там, където феновете искат да бъде. Бих казал поне 2-3 години. Просто е невероятно колко са зле в защита. В атака нещата са добре, но по отношение на бранителите и халфовете отстъпват сериозно на водещите отбори. Те похарчиха 72 милиона за Никола Пепе, при положение, че знаеха, че са зле в отбрана. Това казва всичко“ написа пък Алан Шиърър във вестник „Сън“.