От Арсенал са започнали разговори с Манчестър Сити за възможността Микел Артета да стане мениджър на лондончани, съобщава „Скай Спортс“. 

Появиха се дори снимки, на които представителите на Артилеристите си тръгват от дома на испанеца през нощта на неделя срещу понеделник. Това са изпълнителният директор Винай Венкатешам и адвокатът Хус Фами, като се твърди, че разговорите са продължили 2 часа и половина. 

Както е известно помощникът на Пеп Гуардиола е бивш играч на Арсенал и веднага след уволнението на Унай Емери попадна в списъка с потенциалните кандидати за неговата позиция. 

Вчера лондончани паднаха именно от Гражданите с 0:3 на своя „Емиратс“, което накара временният бос Фреди Люнгберг да призове за бърз избор. Твърди се, че шефовете търсят човек, който познава клуба, има опит от Висшата лига и може да започне работа веднага. Артета отговаря на всичко, като само трябва да бъде постигнато споразумение със Сити. 

Той бе кандидат за поста и през 2018-а, когато начело застана Емери. Снощи той отказа да коментира спекулациите, като до момента няма официална позиция по въпроса от нито един от двата клуба.