Микел Артета заяви, че ще даде всичко от себе си, за да възроди Арсенал. Това стана на първата пресконференция на наставника след назначаването му за главен треньор. 

Испанецът се завърна на „Емиратс” с договор за 3 години и половина, след като почерпи сериозен опит от Пеп Гуардиола, на когото бе помощник в Манчестър Сити. Въпреки това някои анализатори изразиха опасенията си от неговото назначение. 

„Напълно разбирам техните притеснения. Аз обаче ще дам и последната си капка кръв, за да направя този клуб по-добър! Ако не се чувствах готов нямаше да седя на този стол” заяви Артета. 

„Чувствам се у дома. Щастлив и горд съм, че получавам възможността да водя този клуб. От няколко години се готвя, за да бъда готов, когато получа този шанс. Зная какви са очакванията и какво заслужава Арсенал. Готов съм и нямам търпение да започна активна работа. Развълнуван съм, но усещам позитивна енергия” добави той. 

„За мен тайната е играчите и екипът да вярват в това, което се опитват да постигнат заедно. Трябва да си във форма всеки ден и да си постоянен в стремежа да изградиш печеливш манталитет. Всеки ден и всяко действие са от значение. На първо място трябва да променя енергията и да убедя момчетата в това, което искам да постигна. Най-важното е да изградим необходимата култура, защото без нея нищо няма да стане. Трябва да върнем самочувствието и имаме нужда от феновете си” каза още Артета пред медиите.