Борнемут – Арсенал, мач от 19-ия кръг на Висшата лига, „Вайталити Стейдиъм”, 17:00 часа, съдия Стюърт Атуел

Наказан за Борнемут: Рико
Контузени за Борнемут: Аке, А. Смит, Х. Уилсън, Данжума, Дениълс, Кели, Брукс
Под въпрос за Борнемут: Фрейзър, Френсис
Наказан за Арсенал: Чеймбърс
Контузен за Арсенал: Тиърни, Колашинац, Холдинг
Под въпрос за Арсенал: Мартинели, Себайос

Прогноза

Микел Артета ще дебютира начело на Арсенал при гостуването на южния бряг срещу Борнемут и това изглежда като отлична възможност да стартира с победа начело на лондончани. 

Черешките загубиха 6 от последните си 7 мача, включително и последните 3 у дома, което ги смъкна доста близо до опасната зона и единствено победата над Челси наскоро даде глътка въздух, но така или иначе положението не остава розово за тях. 

Много интересна ще бъде селекцията и стратегията на Артета и дали той ще успее да донесе тази агресия, страст и емоция, за която говореше в навечерието на двубоя. 

Артилеристите неизменно вкарват срещу Борнемут в историята, имат само една загуба в  досегашните 10 мача срещу тях и всичко това ги поставя в ролята на фаворити, независомо от проблемите им в защита. 

На Боксинг дей те имат 13 победи от 21 мача във Висшата лига, но само един успех в последните си 5 визити. И все пак е абсолютно сигурно, че с потенциала, който притежава, Арсенал трябва да спечели задължително.  

Лондончани не бележат лесно напоследък и в последните си две срещи не успяха да вкарат, като особено срещу Евертън през уикенда бяха доста разочароващи и не направиха нищо кой знае какво в нападение. 

В същото време обаче, ефектът на новия треньор би трябвало да окаже положително влияние и Артилеристите да демонстрират желание за обрат в сезона. Победа ще вдигне самочувствието преди ключовия сблъсък с Челси в неделя и така би трябвало да бъде постигната. 

Резултат: Борнемут – Арсенал 1:3