Новият треньор на Арсенал Микел Артета остана много доволен от амбицията и желанието на футболистите, въпреки равенството 1:1 срещу Борнемут. 

Лондончани изоставаха на почивката, но след нея Пиер-Емерик Обамеянг изравни, а и в по-голямата част от двубоя гостите бяха тези, които доминираха. 

„Доволен съм от много неща, които видях. Много от тях тренирахме и щях да съм щастлив, ако бяхме спечелили, тъй като имахме достатъчно положения. Мисля обаче, че стартът е добър“ заяви испанецът. 

„По отношение на поведението, желанието, амбицията, агресията и отдадеността, момчетата дори надминаха очакванията ми. Все още уча много неща за тях, но това все пак е само началото“ добави той. 

„Има зони по терена, за които трябва да се вземат решения и това е част от процеса. Опитахме се да коригираме някои неща и в повечето моменти се справихме. Сега целта е да се опитаме да изчистим още неточности за следващия мач“ каза още Артета. 

Неговото първо сериозно изпитание ще бъде в неделя, когато предстои лондонско дерби срещу Челси. При победа Артилеристите също ще се намесят в борбата за Топ 4.