Мениджърът на Арсенал Микел Артета се извини за грубото действие на Пиер-Емерик Обамеянг, който бе изгонен при равенството 1:1 срещу Кристъл Палас. 

В средата на второто полувреме нападателят подсече доста брутално Макс Мейер, чийто глезен се огъна много сериозно. Първоначално Оба получи жълт картон, но след консултация с ВАР реферът Пол Тиърни повиши наказанието в червен и така мачът за лидера на Артилеристите приключи. 

„Гледах отново положението и трябва да призная, че действието изглежда доста неприятно. Познавайки Оба обаче съм сигурен, че той не искаше да направи подобно нещо. Дано травмата да не е тежка. Извинявам се за това” коментира Артета, чийто тим имаше контрола до почивката, но скоро след нея се стигна до изравняване и в крайна сметка Артилеристите не успяха да спечелят. 

„В първите 35 минути действахме точно така, както исках. Доминирахме и контролирахме нещата, като действахме много добре в транзиция. След това обаче, започнахме да правим чести нарушения, за да изиграем лоши първи 10 минути след паузата и именно тогава съперникът изравни. Разочарован съм, че допуснахме да бъдем притиснати по този начин. След червения картон обаче действахме отново така, както трябваше” добави той.