Арсенал показа характер и устойчивост, за да измъкне 2:2 от Челси в напрегнат двубой от 24-ия кръг на Висшата лига, макар и да игра почти 70 минути с човек по-малко. 

Давид Луис бе изгонен в средата на първата част след огромна глупост на Шкодран Мустафи, след което Сините на два пъти повеждаха, но Артилеристите съумяха да стигнат до точката с две попадения. 

Така Челси има 40 точки, но загуби 2 в битката за топ 4 и Манчестър Юнайтед може да се доближи на 3 от Сините при победа над Бърнли. Арсенал остава в средата на класирането с 30. 

В състава на домакините Емерсон Палмиери започна в защита на мястото на Рийс Джеймс. Матео Ковачич пък замени Мейсън Маунт. За Арсенал Ектор Бейерин се завърна в игра като бе с капитанската лента. 

Гостите стартираха обещаващо и агресивно в първите минути, но им липсваше прецизност в нападение. Домакините обаче не бяха притеснени и след един корнер в 10-ата минута Кристенсен отклони опасно с глава, но топката мина малко встрани. 

В 15-ата минута Сините трябваше да вкарат. След нов ъглов удар топката бе върната пред вратата от Рюдигер, а Ейбрахам остана на чиста позиция и отправи удар с глава, но право в ръцете на Лено. 

Малко след това Хъдзън-Одой опита интересен прехвърлящ удар и бе много близо, но топката се отби в напречната греда и след това излезе в аут. Това бяха силни минути за Сините и предимството им донесе успех. 

В 26-ата минута Мустафи направи огромен гаф, като върна слабо топката назад и изведе Тами Ейбрахам. Нападателят заобиколи Лено и щеше да вкара, когато Давид Луис го събори. Съдията отсъди дузпа и показа червен картон на бразилеца, а Жоржиньо реализира от бялата точка и даде аванс на своя тим. 

Ситуацията бе разгледана и от ВАР, но решението потвърдено, въпреки че от Арсенал претендираха, че Давид Луис е искал да играе за топката и поради тази причина не е трябвало да бъде гонен. 

Така или иначе Артилеристите бяха в основата на случилото се заради лошия пас на Мустафи и това ги постави в изключително трудна позиция за оставащите минути от мача. 

В края на полувремето гостите обаче се подобриха и при една ситуация Пепе получи на опасна позиция, но не успя да се справи с Емерсон, който го спря с отлична намеса. 

След почивката Сините имаха контрола върху мача, но без да създават чисти ситуации. Арсенал  се опитваше да е по-активен и макар и да не стигаше до нещо кой знае какво пред вратата успя да изравни. 

В 64-ата минута гостите контраатакуваха, като Мартинели се оказа един на един срещу Канте, но успя да го преодолее, след  като французинът се подхлъзна. Бразилецът напредна и стигна до границата на наказателното поле, след което с прецизен изстрел прати топката във вратата за 1:1! Това бе неговият 10-и гол във всички турнири за сезона. 

В 73-ата минута Лаказет вкара отново за Арсенал, но попадението правилно бе отменено поради засада. Последва ситуация за Челси, но Лено изби силния удар на Уилиан. 

В 80-ата минута Лено се справи с опасен удар с глава на Баркли, който насочи в долния десен ъгъл, но германецът реагира подобаващо. В 84-ата минута обаче, Челси стигна до нов гол. След късо изпълнение на корнер, последва подаване по земя и Сесар Аспиликуета засече отблизо за 2:1. 

Изглеждаше, че това ще бъде победен гол за домакините, но само 3 минути след това Артилеристите изравниха. Бейерин получи на ъгъла на наказателното поле, смени посоката и с много прецизен изстрел с левия крак прати топката в далечния ъгъл за 2:2. 

Минута след това Миши Батшуай пропусна чисто положение, след като отблизо стреля неточно. Това се оказа и последната ситуация в двубоя, който завърши без победител. 

Челси – Арсенал 2:2

1:0 Жоржиньо 28 дузпа
1:1 Мартинели 64
2:1 Аспиликуета 84
2:2 Бейерин 87

Челси: Кепа, Аспиликуета, Рюдигер, Кристенсен, Емерсон, Канте (70 Маунт), Жоржиньо, Ковачич (66 Баркли), Хъдзън-Одой, Ейбрахам, Уилиан (79 Батшуай)
Арсенал: Лено, Бейерин, Мустафи, Давид Луис, Сака, Торейра, Джака, Пепе (81 Холдинг), Йозил (55 Гендузи), Мартинели (91 Уилок), Лаказет