Бърнли  - Арсенал, мач от 25-ия кръг на Висшата лига, стадион „Търф Моор“, 16:00 часа, съдия Крис Кавана

Контузени за Бърнли: Гудмундсон, Барнс
Контузени за Арсенал: Нелсън, Тиърни, Чеймбърс
Под въпрос за Арсенал: Колашинац, Мустафи, 

Прогноза

Арсенал подсили защитата си със Седрик Соареш и Пабло Мари, което зарадва Микел Артета, който ще е много доволен и от завръщането на Пиер-Емерик Обамеянг и Давид Луис след наказания за гостуването на Бърнли. 

Голмайсторът пропусна последните 3 мача на състава след червения си картон срещу Кристъл Палас, но сега ще бъде на линия, което естествено е добра новина за лондончани, които отчаяно се нуждаят от победи. 

Предстоящият двубой може да се окаже и идеален за начало на успешна серия, тъй като Артилеристите спечелиха последните си 11 мача срещу съперника, като серията им започна през 2010-а. Освен това в ерата на Висшата лига Виненочервените не са водили и минута срещу противника. 

Разбира се проблемите в отбрана остават, като ще бъде интересно дали някой от новите играчи ще намери място в състава на Артета, който може да почерпи вдъхновение от доброто представяне на тима далеч от дома напоследък. 

Арсенал е без поражение в 6 поредни гостувания в първенството, макар и да завършиха наравно в 5 от тях. Това все пак е признак на стабилност, но естествено целта е равенствата да се превърнат в победи. 

Бърнли постигна впечатляващи победи над Лестър и Манчестър Юнайтед в последните си два двубоя от първенството, което донесе малко повече спокойствие и тимът се отдалечи от опасната зона. 

Непостоянството остава проблем и за двата състава, което прави сблъсъка доста труден за прогнозиране. Домакините са трудни за преодоляване и опасни при статични положение, което може да е проблем за Арсенал. 

Лондончани пък не се наслаждуват на особено добро нападение, но завръщането на Обамеянг може да промени това. Все пак тимът се постабилизира и в момента е в серия от 6 поредни срещи без загуба във всички турнири, което ни кара да дадем предпочитанията си за тима от Северен Лондон. 

Резултат: Бърнли – Арсенал 1:2