Арсенал излъга с 1:0 Олимпиакос в Гърция в първи 1/16 финал за Лига Европа и е на крачка от следващата фаза на турнира. Единственото попадение в мача заби Лаказет в 81-ата минута.

Срещата в Пирея не предложи футбол с особени достойнства, като на терена преобладаваше основно здравата битка, а чистите голови положения бяха рядкост.

Все пак Арсенал показа по-качествена продукция, възползва се максимално от шансовете си, опъна мрежата на гърците веднъж и заслужено си взе победата в този мач.

Олимпиакос показа голямо желание, но трудно стигаше до възможности пред вратата на англичаните и логично не успя да вкара, а в края допусна попадение и това костваше загубата на елините.

Трябва да се отбележи, че двата отбора цели четири пъти са били теглени в една и съща група в Шампионската лига, а сега се изправиха един срещу други за Лига Европа. 


Олимпиакос започна здраво мача и в началото притисна англичаните пред наказателното им поле. До 10-ата минута гърците създадоха две страхотни възможности, но Валбуена и Масурас не успяха да преодолеят Лено.

Постепенно играчите на Арсенал живнаха и изнесоха топката в половината на домакините. В 21-ата минута Лаказет се озова на чиста позиция, но се замота и изпусна уникален шанс.

До края на полувремето действията се развиваха основно в средата на терена, без каквито и да било голови положения.

Втората част отново започна с приспивно темпо, като двата отбора се бяха "захапали" в средата на терена и трудно достигаха до чисти възможности.

В средата на полувремето гърците вдигнаха оборотите и натиснаха англичаните, но Лено на няколко пъти показа класа и спаси отбора си. Така се стигна до 81-ата минута, когато Арсенал вкара.

Тогава Букайо Сако пусна страхотен пас към Лаказет, който отблизо опъна мрежата на Олимпиакос за 0:1. До края "артилеристите" изцяло контролираха мача и дори можеха да вкарат в края, но Сократис уцели гредата.

Така Арсенал заслужено си взе победата и докосва 1/8 финалите на Лига Европа.

Олимпиакос - Арсенал 0:1

Голмайстор: Лаказет (81)

Олимпиакос: Жозе Са, Елабделауи, Семедо, Ба, Цимикас, Бухалакис, Камара, Гилерме, Масурас, Валбуена, Ел Араби 

Арсенал: Лено, Мустафи, Сократис, Луис, Сака, Гендузи, Джака, Мартинели, Уилок, Обамеянг, Лаказает