Атакуващият полузащитник Месут Йозил и още двама играчи на Арсенал отказаха намаление на заплатите си, за което клубът обяви в понеделник, съобщи Mirror.

Арсенал оповести, че футболистите, както и треньора Микел Артета и неговия щаб са се съгласили на намаление на работните заплати с 12.5% във връзка с пандемията от коронавирус. Лондонският клуб подчертава, че тези пари ще бъдат върнати, ако сезон 2019/20 се поднови и отборът постигне “определена цел”, която очевидно се явява попадане в Шампионската лига.

Германецът, който е най-високоплатеният играч на “артилеристите” със заплата от 350 000 паунда седмично, е заявил, че иска да прецени икономическия ефект, предизвикан от коронавируса и затова няма да бърза с решението си. Йозил е уведомил съотборниците си, че уважава тяхното решение, но иска така да бъде и с неговото.

Агентът му Еркют Согут по-рано този месец каза, че как ще се отрази ситуацията на финансите на клубовете ние ще видим чак след три до шест месеца, но не и днес. Понижение на заплатите може да има смисъл, но не е нужно да се съгласяват на това днес, когато клубовете вероятно заработват все още толкова, колкото и миналата година.

Имената на другите двама футболисти на Арсенал не се огласяват, а The Guardian твърди, че преговорите с тях продължават.

Първенството на Англия бе преустановено през март и ще стартира отново не по-рано от май. /БГНЕС