Бразилският защитник на Арсенал Давид Луиш няма намерение да напуска отбора, твърди неговият агент Кия Джорабчиян.

Кариоката подсили "артилеристите" изненадващо миналото лято, когато Челси получи за него 8 милиона паунда. Контрактът на бранителя е само за един сезон, с опция за удължаване с още 12 месеца.

33-годишният Луиш подсили спекулациите за своето бъдеще преди дни, когато изрази желание да завърши кариерата си в Бенфика.

"Давид е много щастлив в Арсенал и се намира в много добри отношения както с мениджъра, така и със спортния директор. Разбира се добре с всеки в клуба, включително и със собственика. Той уважава всеки", заяви Джорабчиян пред "Скай спортс".

"Дали ще преподпише, дали ще остане или ще си тръгне... Ще разрешим този въпрос тогава, когато се върнем към нормалния начин на живот след пандемията. Давид ще седне с ръководството преди старта на новия сезон и заедно ще решим дали ще остане."

"Шансовете той да подпише нов договор с клуба са много големи. Той няма желание да си ходи. Но нека изчакаме да видим каква ще е позицията на Арсенал. Смятам, че желанието за оставане е взаимно", добави импресариото.