С гол и едва 3 асистенции за 23 участия, Месут Йозил определено не оправдава доверието на Арсенал и най-вече огромната заплата на стойност 350 000 паунда на седмица, която взима. 

„Дейли Мейл“ изчисли, че полузащитникът е получил 15,25 милиона паунда до момента за сезона, което означава, че е взел тези пари за единствения гол, който е вкарал, прибрал е по 5,25 милиона на асистенция, 15 000 паунда на пас, 787 500 на шпагат и 8700 паунда на изиграна минута. 

Феновете отдавна искат той да напусне клуба, но при подобни условия е ясно, че едва ли сам ще реши да си тръгне. Договорът му е до лятото на 2021-а, което означава, че изстрадалите почитатели на клуба най-вероятно ще трябва да го търпят още време. 

Интересно е, че след идването на Микел Артета той бе започвал във всеки един мач от първенството до сряда, когато не бе в групата за Манчестър Сити. Много е вероятно той все пак да се завърне скоро в игра, но ще му трябват още много голове и асистенции, за да омилостиви феновете и да покаже, че заслужава толкова голямо възнаграждение.