Халфът на Арсенал Матео Гендузи се размина с наказание, след като бе разследван заради действията си след края на двубоя с Брайтън в събота. 
 
Артилеристите паднаха с 1:2 след много късен гол на Нил Мопе, който преди това бе виновен вратарят на лондончани Бернд Лено да получи тежка контузия. 
 
Играчите на Арсенал бяха бесни на Мопе и атакуваха нападателя, като Гендузи дори го хвана за гърлото. 
 
Съдиите обаче пропуснаха случилото се, а след преразглеждане на ситуцията от ВАР бе преценено, че Гендузи не заслужава санкция за твърде агресивните си действия. 
 
От ФА предупредиха и двата клуба, че играчите трябва да се държат отговорно и им напомниха, че трябва да се държат прилично, след като се стигна до сдърпване след последния сигнал, а и преди това. 
 
Мопе обяви, че не е искал да нарани Лено и се извини за инцидента, а това, че Гендузи не е наказан е отлична новина за Микел Артета, който може да бъде без 7 играчи от първия тим за визитата на Саутхемптън. Пабло Мари и Гранит Джака са контузени, като първият е аут за сезона. Давид Луис е наказан, а с травми са още Седрик Соареш, Калъм Чеймбърс, Сократис и Лукас Торейра.