С късен гол на влезлия от пейката Дани Себайос, Арсенал стигна до полуфиналите за ФА Къп след 2:1 над Шефилд Юнайтед на „Брамъл Лейн”. 

Лондончани не бяха впечатляващи, но поведоха от дузпа в средата на първата част. След паузата домакините се подобриха и логично изравниха малко преди края, но в добавеното време испанският халф донесе триумфа на Артилеристите. 

За домакините Крис Уайлдър направи 3 промени от предишния мач, като Дийн Хендерсън, Джон Егън и Оли Макбърни отново бяха на линия. 
За Арсенал Давид Луис се завърна сред титулярите след наказание, като това бе една от 5-те промени в тима на Микел Артета. Александър Лаказет водеше нападението за сметка на Пиер-Емерик Обамеянг, а Месут Йозил отново не бе в групата. 

Домакините стигнаха до първа по-опасна ситуация, но ударът на Робинсън бе отклонен в корнер. При изпълнението Макбърни продължи топката към вратата и буквално от голлинията Лундстрам я добави в мрежата. Последва обаче намеса на ВАР и попадението бе отменено заради засада. 

Последваха по-равностойни минути, в които лондончани се подобриха и имаха предимство по отношение на притежанието, след което в 23-ата минута стигнаха и до дузпа. Крис Башъм посегна да избие топката при подаване към Лаказет, но намери крака на французина и го събори. 

ВАР пак се намеси, но този път потвърди решението на рефера и Никола Пепе реализира от бялата точка, за да изведе Артилеристите напред. Секунди по-късно голмайсторът отправи опасен удар, но Хендерсън спаси. 

В края на първата част имаше ситуации и пред двете врати, като Тиърни и Пепе стреляха неточно за гостите, а между тях Норууд накара Мартинес да спасява изстрела му. 

След паузата Остриетата заиграха по-добре и Макбърни отклони в ръцете на Мартинес скоро след подновяването на играта. В 56-ата минута вратарят на домакините изрита силно топката напред и с помощта на вятъра едва не се стигна до куриозен гол за Шефилд Юнайтед. 

Последва още един отменен гол на домакините за засада, този път на Игън, за да дойде и сериозен пропуск на Башъм, който с глава стреля встрани от чиста позиция. Арсенал не създаваше нищо опасно, но се бранеше добре в следващите минути. 

В 87-ата обаче, гостите бяха наказани. След корнер топката не бе изчистена добре и се оказа идеална за Макголдрик, който отблизо не пропусна и направи 1:1. Това бе първи гол за Остриетата в 4-ия мач след подновяването на сезона. 

Само 2 минути след това Норууд стреля остро по диагонала в близкия ъгъл, но Мартинес спаси. Изглеждаше, че предстоят продължение, когато в 91-ата минута Арсенал стигна до триумфа. 

Пепе бе намерен вдясно на наказателното поле, но топката му бе избита. Тя обаче попадна в краката на Дани Себайос, който напредна и макар от малъг ъгъл, стреля по земя в мрежата, за донесе победата на своя тим.  

Шефилд Юнайтед – Арсенал 1:2
 
0:1 Пепе 25 дузпа
1:1 Макголдрик 87
1:2 Себайос 91
 
Шефилд Юнайтед: Хендерсън, Башъм (76 Шарп), Игън, Робинсън, Балдок (62 Фрийман), Стивънс, Флек, Лундстрам (35 Берге), Норууд, Макбърни, Макголдрик
Арсенал: Мартинес, Тиърни, Мустафи, Луис (54 Холдинг), Мейтланд-Найлс, Уилок (66 Себайос), Джака, Колашинац, Пепе (93 Сократис), Сака, Лаказет (66 Нкетиа)