Арсенал – Норич, мач от 32-ия кръг на Висшата лига, стадион „Емиратс”, 20:00 часа, съдия Питър Банкс

Контузени за Арсенал: Лено, Торейра, Мартинели, Чеймбърс, Пабло Мари
Под въпрос за Арсенал: Давид Луис, Йозил
Наказан за Норич: Клозе
Контузени за Норич: Байръм, Цимерман, Ханли
Под въпрос за Норич: Руп, Аарънс, Ида

Прогноза

Арсенал спечели срещу Саутхемптън в първенството, а след това и срещу Шефилд Юнайтед стигайки до полуфиналите за ФА Къп, което със сигурност ще повиши самочувствието в отбора и срещу Норич очакванията са за убедителен триумф. 

Вярно е, че играта на отбора е далеч от впечатляваща, но все пак срещу последния отборът задължително трябва да победи, макар и шансовете за място в Топ 4 да остават само на теория. 

Лондончани загубиха едва веднъж от Канарчетата в последните 19 мача срещу съперника, като в предишните 7 регистрираха 5 победи. Освен това може би е крайно време и Пиер-Емерик Обамеянг да стигне до своя гол №50 в Премиър Лигата. 

Като се добави и това, че Артилеристите имат 22 победи и 4 равенствата в последните си 26 домакинства срещу новаци, както и това, че Норич не успя да се разпише в 6 от последните си 7 срещи в шампионата, шансовете на тима на Даниел Фарке намаляват сериозно. 

Ключов за крайния изход може би ще бъде първия гол, защото Канарчетата загубиха и 18-те срещи от първенството, в които изостанаха. Предвид и факта, че тимът е с най-лошата атака и има вкарани едва 25 гола в шампионата, трудно е да се намерят позитиви преди визитата на „Емиратс”.

Вярно е, че Арсенал не е онова страшилище, което бе преди време, но все пак у дома Микел Артета стабилизира представянето и тимът записа 4 победи и равен в 5-те си домакинства от Висшата лига през 2020-а. 
 
Всичко сочи, че сега предстои нов триумф, защото всякаква друга развръзка би изглеждала сензационна, без да подценяваме гостите, които вече не могат да разчитат и на головете на Теему Пуки, който за последно вкара на 22 януари. 
 
Резултат: Арсенал – Норич 3:0