Пиер-Емерик Обамеянг иска да остане в Арсенал, обнадежди феновете на тима Микел Артета след 4:0 над Норич снощи. 

Нападателят вкара два пъти при успеха, като стигна границата от 50 гола във Висшата лига и 19 през този сезон. Бъдещето му обаче остава неясно, след като има договор до края на следващия сезон. 

„Неговото желание е да остане в Арсенал и мога да кажа, че той е щастлив тук. Вижда, какво се опитваме да направим и се надявам, че той също може да развие и подобри още малко играта си. Притискаме го да го направи всеки ден. Аз обаче ще оставя на отговорните хора от клуба финализирането на контрактите” заяви Артета. 

„Оба знае добре какви са мислите ми към него, какъв проект искам да създадем и това, че той е основна част от него. Извън това обаче, нещата не са в моите ръце” добави той, като не пропусна да похвали нападателя за играта му срещу Канарчетата.   

„След като един играч може да вкара толкова много голове за толкова кратко време, това показва ясно колко е важен за нас. Той е сред футболистите, които винаги могат да направят разликата и го е правил във всеки клуб, където е бил. Надявам се да вкара поне още 100 гола за нас, но не знам, дали това ще се случи, не съм магьосник” каза още Артета. 

Самият Обамеянг потвърди, че продължава разговорите с клуба за бъдещето си, но в момента е концентриран върху последните мачове от сезона.