Арсенал доказа прекрасната си форма напоследък с гръмка победа от 2:0 като гост на Уувърхемптън. “Молиню” е един от най-негостоприемните стадиони във Висшата лига, но след голове на Букайо Сака (43) и Александър Лаказет (86) “артилеристите” си тръгнаха с трите точки.

Момчетата на Микел Артета записаха трети пореден успех в първенството, като в този период не допуснаха нито един гол. Със спечелените три точки Арсенал е на 7-ма позиция с 49, на три от шестия Уулвърхемптън. Така и двата отбора продължават да таят надежди за класиране в Шампионската лига през следващия сезон. 

Двубоят можеше да започне по мечтан начин за домакините. Само след 15 минути игра Раул Хименес хвърли прекрасен пас зад защитата на Арсенал към Адама Траоре. Емилиано Мартинес обаче внимаваше, излезе напред и спаси удара на испанеца. Това на практика бе и единственото голово положение на “вълците” през първата част. 

Иначе в средата на полувремето Арсенал изгради няколко много добри атаки. В 26-та минута Пиер-Емерик Обамеянг бе изпуснат в наказателното поле на домакините и стреля от въздуха, но Руй Патрисио изби. Португалецът имаше и още една решителна намеса малко след това, когато отрази удар на Нкетиа, при който след това топката се отби в гредата. 

Арсенал все пак поведе. В 43-та минута Кийрън Тиърни центрира от лявото крило, топката се отклини в тялото на защитник на “вълците”, а Букайо Сака от въздуха успя да я намери впечатляващо и да вкара първия си гол във Висшата лига. 

Второто полувреме започна много силно за Уулвс, като в началните минути Адама Траоре показа това, което липсваше преди почивката - бързината му. Испанецът създаде две добри положения, като в 52-та минута достави хубаво центриране за Раул Хименес. Мексиканецът бе понатиснат от защитник на Арсенал и не успя да нанесе добър удар с глава. В 64-та минута и Траоре се озова на върха на атаката, като бе изведен в дълбочина, стреля силно, но топката мина на сантиметри от вратата. 

Арсенал опита да притъпи натиска на противника си, а резервата Александър Лаказет реши всичко в 86-та минута. Уилок проби по дясното крило и пусна пас успореден на голлинията, Лаказет се освободи елегантно от защитник на домакините и с хубав удар по земята намери обратния ъгъл - 2:0. 

Уулвърхемптън - Арсенал 0:2 

0:1 Букайо Сака 43’

0:2 Александър Лаказет 86’

Уулвърхемптън: Патрисио, Боли, Коуди, Сайс, Дохърти (72 - Нето), Дендонкер (55 - Жота), Невеш, Моутиньо (89 - Гибс-Уайт), Джони, Траоре, Хименес

Арсенал: Мартинес, Колашинац, Луис, Мустафи, Джака, Себайос (83 - Торейра), Соареш (76 - Белерин), Тиърни (56 - Мейтланд-Найлс), Сака (76 - Уилок), Обамеянг, Нкетиа (83 - Лаказет)