Треньорът на Арсенал Микел Артета иска Дани Себайос  да остане за постоянно в тима и се надява, че ще Артилеристите ще се договорят с Реал Мадрид, който го прати под наем на „Емиратс“. 

23-годишният играч бе колеблив през първата част на сезона и дори се заговори, че през януари иска да се върне в Испания. След това обаче, съумя да си върне доверието на наставника и след подновяването на сеза направи серия много добри мачове. 

„Много съм доволен от него. Харесва ми начина му на игра, както и емоцията, която влага във футбола, както на тренировките, така и във всеки мач. Винаги е страшно отдаден, дори и когато е на пейката“ заяви Артета. 

„Развитието му е сериозно и това му помогна да се превърне в наистина ключова фигура за нас. Разбира се той не е наш, но ние водим разговори за бъдещето му. Двата клуба ще продължат да комуникират и ще видим, докъде ще стигнем“ добави той. 

Себайос има 2 гола за лондончани, но нито един във Висшата лига. Засега не е ясно какво е отношението на Реал за бъдещето му. Той има договор с Белите до 2023-а, като бе купен за 18 милиона евро от Бетис през 2017-а.