Месут Йозил твърди, че е готов за игра, но за треньора на Арсенал Микел Артета той продължава да бъде с болки в гърба и не може да бъде на терена. 

Германецът, който получава по 350 000 паунда седмично, не е записал участие за лондончани от подновяването на първенството на 17 юни и преди дербито с Ливърпул довечера, наставникът обяви, че пак няма да играе заради контузия. 

Последва обаче реакция от футболиста, който снощи публикува в Туитър своя снимка от тренировка, под която имаше надпис: „Готов съм“, с което явно показва, че причината да не играе е съвсем различна. 

Йозил навлиза в последната година от огромния си договор с Артилеристите и напрежението между него и клуба е налице отдавна, след като той твърдо отказва да напусне или пък да намали финансовите си изисквания. 

Само с един гол и 3 асистенции на сметката си в 23 участия до момента през сезона обаче е ясно, че халфът не е на нивото, на което се очаква да бъде. 

Германецът обаче със сигурност не е единственият проблем на отбора, който отново няма да бъде част от Шампионската лига и през следващия сезон. Въпреки това Микел Артета призова ръководството да инвестира във футболисти и да поеме финансов риск, защото в противен случай разликата до водещите отбори ще се увеличи още повече.