Микел Артета призна, че Арсенал е имал късмет да победи Ливърпул снощи, но и отправи послание към шефовете да отпуснат пари за нови играчи, защото в противен случай тимът няма как да се бори за Топ 4 през следващия сезон. 

Артилеристите надвиха шампионите с 2:1, въпреки че се защитаваха през целия мач, а вкараха головете си благодарение на сериозни грешки от Върджил ван Дайк и Алисон. 

„По отношение на енергията и отдадеността преди важния полуфинал за ФА Къп, това бе най-доброто лекарство. Имахме късмет, но вярата бе на лице. Още преди да изостанем се опасявах, че можем да се сринем, но съумяхме да реагираме“ заяви наставникът. 

„Разликата между двата тима е огромна. Компенсирахме това с енергия, отдаденост и борбеност, а останалото ще дойде. Ще отнеме време, но създаваме нещо. Трябва да подобрим отбора, а това не става с магия. Нуждаем се от по-голям тим“ категоричен бе Артета и поиска пари за трансфери. 

„Един тим може да се подобри само с качествени футболисти. Няма да е лесно и се вижда, че в много неща изоставаме, а няма как да наваксаме за два месеца. Гордея се обаче с желанието и амбицията, която показахме и това показва, че можем да саздадем нещо“ каза още Артета.