Микел Артета очаквано бе изключително щастлив след победата на Арсенал над Манчестър Сити с 2:0, която прати Артилеристите на рекорден 21-и финал  в турнира. 

Лондончани бяха смятани за аутсайдер в сблъсъка, но играха вдъхновено и спечелиха с голове на Пиер-Емерик Обамеянг, чието бъдеще остава неясно, но наставникът вярва, че с такива резултати нападателят ще преподпише. 

„Всеки има добри и лоши моменти, но е важно добрите да са повече. Именно те ще го накарат да остане и когато говоря с него той изглежда убеден. Разбира се, ако той вижда развитие и успешни резултати, това ще бъде положително за това, което иска“ заяви Артета. 

„Надявам се, че това ще го убеди в посоката, в която сме тръгнали. В последните няколко дни победихме може би двата най-добри отбори в Европа и това се дължи на отдадеността на играчите и нивото им на представяне, така че трябва да им отдадем заслуженото“ добави той. 

Така Арсенал има шанс да спечели трофей в сезон, който изглеждаше силно разочароващ в по-голямата си част, но идването на Артета определено се оказа положително и работата на наставника носи много добри резултати.