Мениджърът на Арсенал Микел Артета е уверен, че нападателят Пиер-Емерик Обамеянг ще подпише нов контракт с клуба.

“Артилеристите” се опитват да се договорят със своя капитан за нова сделка вече няколко месеца, но засега безуспешно. Клубът просто не е в състояние да му осигури желаното от него участие в Шампионската лига, както и солидно увеличение на заплатата.

До края на контракта на Обамеянг остават всичко 11 месеца, но вярата на Артета в това, че габонецът ще остане в Арсенал, никога не е била по-силна. Интерес към Обамеянг има от Барселона, Реал Мадрид, Интер, Манчестър Юнайтед и ПСЖ.

“Точно сега е трудно да се обявят някакви срокове. Харесва ми как вървят преговорите. Харесва ми това, което чувам. Уверен съм, че ще се договорим по-рано, което ще бъде най-добре и за двете страни. Сигурен съм, че той ще продължи пребиваването си тук. 

Като цяло той е щастлив и се наслаждава на играта си. Той се адаптира към тази страна и семейството му чувства комфортно тук. Връзката му се феновете е уникална. Убеден съм, това е идеалното място за него. За това говори всичко, което слушам от обкръжението му. Затова нямам никакви аргументи да говоря различно”, заяви Артета, цитиран от БГНЕС.