Нападателят на Арсенал Александър Лаказет заяви, че ако "артилеристите" ще спасят сезона, ако успеят да победят Челси на финала ФА Къп. "Топчиите" завършиха на осма позиция в класирането на английската Висша лига, което е най-лошото постижение за тима от 25 години насам.

"Знаем, че можем да спасим сезона си с трофей, който ще означава много за нас и за феновете. В първенството завършихме на лоша позиция, загубихме от Олимпиакос рано в Лига Европа, така че пропуснахме целите си. Затова казвам, че тук можем да спасим сезона. 

Аз дойдох в Арсенал да печеля трофеи. Да, много е разочароващо, но това е част от футбола. Нищо не е толкова лесно и затова обичам този спорт, защото можеш да се поучиш и да станеш страхотен човек.

Но очевидно в края има разочарование. Просто трябва да излезеш следващия сезон и да постигнеш целите си. Очевидно това ще е голям мач за мен и Арсенал. Знам, че това е отборът, който е печелил най-много този трофей.

Дори когато феновете няма да са на стадиона ние знаем, че ще ни следят по целия свят. Европейският футбол е много важен. Това ще донесе средства в клуба за бъдещето. Играчите с големи амбиции искат да играят в Европа и ще е по-лесно да купуваме играчи и да задържим играчите тук с Лига Европа", каза Лаказет.