Това е най-великият момент в кариерата ми, обяви щастливият треньор на Арсенал Микел Артета след спечелването на ФА Къп. 

Артилеристите победиха Челси с 2:1 след два гола на Пиер-Емерик Обамеянг, за да вдигнат трофея за 14-и път в историята и да си осигурят класиране за Лига Европа през следващия сезон. 

„Да, мисля, че това е най-великият момент в кариерата ми. Горд съм от това, което постигнахме, тъй като зная добре трудностите, които трябваше да преодолеем“ заяви испанецът. 

„За мен лично, последните 6 месеца бяха страшно трудни. Случиха се много неща, но единствената ми цел, идвайки тук бе накарам момчетата и екипа да повярват, че можем да постигнем това, което искаме“ добави той. 

„Трябваше да променим енергията и отношението си и да видя момчетата да са толкова щастливи ме прави още по-горд, защото заедно можем да постигнем много“ каза още Артета, който коментира и ситуацията с бъдещето на Обамеянг. 

„Надявам се, че през следващата седмица ще има новини. Всичко ще зависи от разговорите ми с него и от това как той вижда бъдещето си и какво очаквам аз. Ние му се възхищаваме, уважаваме и ценим. Играчите го подкрепят и вярвам, че можем да се споразумеем за оставането му. Страхотно е, че той е при нас и показа, че може да се справя в големите мачове“ каза още наставникът.