Офанзивният халф на Арсенал Месут Йозил изрази намерението си да се бори за своето място в състава на "артилеристите", въпреки че беше напълно зачеркнат от мениджъра Микел Артета след рестарта на Висшата лига през юни.

Според медиите на Острова Йозил вече няма бъдеще на "Емирейтс" и ръководството на клуба се опитва всячески да се освободи от бившия германски национал и огромната му заплата в размер на 350 хиляди паунда на седмица, но самият Йозил няма намерение да си тръгва. Контрактът му е до юни 2021 година.

"Моята позиция е ясна - аз съм тук до последния ден от договорката ни и ще давам всичко за клуба. В миналото съм показвал, че мога да се завръщам в тима и отново ще го направя. Аз ще реша кога да си тръгна, а не други хора", коментира Йозил, който за последно игра за "артелеристите" на 7 март..

"Очевидно ситуацията е трудна, но аз обичам Арсенал, обичам да работя тук, обичам хората в клуба, обичам и Лондон, който е мой дом. Каквото и да се случи в последните два сезона, аз съм оставам силен психически и съм щастлив. Никога не се предавам. Искам да помагам на отбора си и ще се боря за това. Когато съм здрав, знам на какво съм способен на терена", допълни той.