Арсенал оформя последните подробности по новия договор на Пиер-Емерик Обамеянг, който принципно е приел да преподпише. 

Новият контракт на нападателя ще бъде за 3 години, като той ще получава по 250 000 паунда на седмица и се очаква съвсем скоро да бъде обявен официално. 

Артилеристите вече повече от 2 седмици са в почивка, след спечеления финал за ФА Къп, но се очаква скоро да започнат тренировки и именно тогава ще бъде потвърдено и споразумението с Оба. Официално началото на подготовката ще започне тази събота - 22 август. 

Лондончани вече привлякоха Уилиан, чийто договор с Челси изтече, а се очаква да вземат и защитника на Лил Габриел Магаляеш, към когото сериозен интерес имаше от Ман Юнайтед. За бранителя ще бъдат платени 22 милиона паунда. 

Наскоро обаче от клуба бе освободен футболният директор Раул Санлеи, което бе доста неочаквано. Счита се обаче, че то се дължи на идването през юни на Том Люис, който е много близък до фамилията Крьонке и получи пост в неизпълнителното ръководство на клуба. 

Той много бързо е анализирал някои от последните трансфери, като големият проблем е бил свързан с Никола Пепе, за когото Арсенал плати 72 милиона паунда, които се считат за доста над реалната цена на играча.