Мениджърът на Арсенал Микел Артета не спести добрите си думи по адрес на новото попълнение на "артилеристите" Вилиан. Специалистът смята, че бразилецът може да се превърне в мотора на отбора.

"С всички разговори, които имах с него, това, което го отличава е амбицията, че той иска да е човекът, който повежда отбора напред. Миналата година в Челси видяхме колко мача изигра.

Трябваше ни баланс в отбора. Имаме и наистина добри млади таланти. Трябват ни опитни играчи, които просто да облекат тениската и да започнат да играят. Ако той може да задържи нивото си още 3 години, аз мисля, че ще постигне каквото иска, но времето ще покаже.

Не трябва да сравнявате Вилиан с мен, защото аз съм лош пример. Трябва да видим контекста. За нас да подпишем с такъв тип играч на 20 или 21 години е невъзможно в момента. Трябва да се адаптираме.  

Трябват ни играчи, които директно да навлязат във форма, а други трябва да развием. На тях им трябват топ играчи наоколо, за да се покачи представянето и стойността им", каза Артета.