Арсенал започна ударно сезона във Висшата лига и даде надежди на феновете си, след като срази с 3:0 новака Фулъм насред неговия „Крейвън Котидж”. 

Артилеристите имаха колебания само в първите минути, след което взеха контрола върху мача и можеха да вкарат и повече. Александър Лаказет вкара важния първи гол, а след почивката и талисманът Пиер-Емерик Обамеянг също реализира страхотно попадение. 

Страхотен дебют за победителите направиха новите попълнения Габриел Магаляеш и Уилиан, след като защитникът вкара гол, а бразилецът бе замесен и при трите попадения на своя тим. 

За домакините Александър Митрович остана на пейката, за сметка на Абубакар Камара, което вероято бе изненада. Новото попълнение Алфонс Ареола бе на пейката. За Артилеристите стартираха новите попълнения Габриел и Уилиан, а и Мохамед Елнени също започна. Лаказет и Обамеянг действаха в атака. 

Мачът започна с положение за домакините още в 2-ата минута, когато Габриел пропусна една върната топка с идеята тя да стигне до вратаря. Камара обаче стигна пръв до нея, но Лено се плъзна по тревата и успя да я избие във важния момент. Неприятна грешка, но на Арсенал се размина. 

Котиджърс определено започнаха добре и в 7-ата минута Денис Одой напредна и стреля, но Лено спаси. И секунди по-късно Арсенал вкара. Обамеянг върна от аутлинията към Джака, чийто удар не се получи. Защитник обаче не успя да избие, топката се оказа в краката на Уилиан, чийто удар отблизо бе спасен от Родак, но при добавката Лаказет не сбърка и направи 0:1. ВАР прегледа положението за засада, но голът бе признат и така французинът отново отбеляза първия гол за сезона, както и през 2017-18. 

След гола Арсенал взе инициативата и разиграваше спокойно, опитвайки се да контролира темпото. Домакините пък действаха максимално директно при редките си атаки. В 22-ата минута удар на Елнени бе блокиран, а след това Джака прати разочароващ изстрел при добавката. 

В 27-ата минута Уилиан бе на сантиметри от първия си гол с екипа на новия си отбор, след като от пряк свободен удар прати топката в страничната греда. В 37-ата Обамеянг получи възможност и стреля остро по диагонала в близкия ъгъл, но Родак спаси. В края на полувремето Фулъм имаше възможност да центрира на два пъти, но защитата на Арсенал се справи и паузата дойде при аванс за Артилеристите. 

Скоро след почивката Арсенал вкара отново. Уилиан центрира от корнер, защитата на Фулъм не реагира и от границата на вратарското поле дебютантът Габриел Магаляеш реализира с глава, за да увеличи преднината на Артилеристите и да ознаменува първия си мач в английския елит с попадение. 
 
В 56-ата минута Камара стреля опасно по диагонала, но прати топката встрани и Фулъм не успя да се върне в мача. И веднага след това интригата приключи. Уилиан намери свободния Обамеянг вляво, той смени посоката и с великолепен изстрел в далечния ъгъл в стил Тиери Анри, откри сметката си за сезона и направи 3:0!

Скот Паркър очаквано пусна в игра Александър Митромич и малко след влизането си нападателят се обърна добре и стреля, но Лено спаси. До края Арсенал спокойно затвори мача, за да започне освен с убедителна победа и със суха мрежа, което също е много важно. 

Фулъм – Арсенал    0:3

0:1 Лаказет 9
0:2 Габриел Магаляеш 49
0:3 Обамеянг 57

Фулъм: Родак, Одой, Хектор, Рийм, Брайън, Рийд, Кеърни, Кебано (64 Ангиса), Онома, Кавалейро, Камара (64 Митрович)
Арсенал: Лено, Холдинг, Габриел, Тиърни, Бейерин, Елнени, Джака (79 Себайос), Мейтланд-Найлс, Уилиан (76 Пепе), Лаказет (87 Нкетиа), Обамеянг