Звездата на Арсенал Пиер-Емерик Обамеянг е получил конкретна оферта от Барселона непосредствено преди да поднови договора си с лондончани, твърди „Скай Спортс“. 

Във вторник Артилеристите потвърдиха, че нападателят е подписал нов 3-годишен контракт с клуба и по този начин прекратиха спекулациите за бъдещето му, продължили няколко месеца. 

От Барселона се интересуваха от Оба още през лятото на 2019-а и сега явно са направили последен опит да го отмъкнат, но в крайна сметка не успяха и Обамеянг ще носи екипа на Арсенал още известно време. 

Смята се, че основната причина за това той да остане в Северен Лондон е бил новият мениджър Микел Артета, който е успял да убеди играча, че бъдещето му е на „Емиратс“ и спечелените ФА Къп и „Къмюнити Шийлд“ са отлично доказателство за това. 

Обамеянг вкара 22 гола в първенството през миналия сезон и завърши общо с 29 попадения за кампанията, като донесе триумфа над Челси за ФА Къп с два гола. Той има общо 72 попадения в 111 участия за отбора за малко повече от 3 сезона.