Арсенал продължи с победите от началото на сезона и след 2:0 срещу Лестъл на неговия стадион, стигна до 4-ия кръг в турнира за Купата на Лигата. 

Артилеристите изиграха солиден мач и стигнаха заслужено до успеха с голове след почивката. Така Лисиците напуснаха рано надпреварата, в която в предишните 3 сезона стигаха поне до 1/4финал. 

Очаквано и двамата мениджъри направиха серия промени в отборите си, като Брендън Роджърс смени всички 11 от победата над Бърнли, докато в състава на  Микел Артета промените бяха 7. 

Още в началото имаше по едно положение и за двата тима, като първо Рийс Нелсън стреля опасно към далечния ъгъл, но Дани Уорд направи отлично спасяване. Малко след това Обрайтън намери добре Ихеаначо на границата на наказателното поле, но Бернд Лено излезе добре и спаси с крак. 

Артилеристите владееха повече топката, но им липсваше прецизност в последната третина. В 20-ата минута Букайо Сака се измъкна отляво и подаде успоредно на голлинията, но Еди Нкетиа и Джо Уилок се разминаха. 

Няколко минути по-късно гостите имаха претенции за дузпа, когато Сака се измъкна, но не успя да стреля и падна на земята. Сяк имаше лек контакт с Амартей, но реферът не посочи бялата точка. 

Рийс Нелсън пропусна още едно положение за гостите, когато след корнер стреля покрай вратата, докато за Лестър Джеймс Мадисън прати топката в гредата в 40-ата минута с фалцов удар. Така паузата дойде при 0:0.  

Втората част започна с два много неточни изстрела на домакините, след което се стигна до 57-ата минута, когато Арсенал поведе при странни обстоятелства. Никола Пепе се измъкна отдясно и опита подаване, което бе спряно от вратаря Дани Уорд. Топката се върна в краката на французина, който от малък ъгъл стреля в гредата, след което топката се отби в крака на Кристиан Фукс и топката спря в мрежата. 

В следващите минути лондончани запазиха контрола върху двубоя и в 75-ата минута бяха близо до нов гол, когато Нкетиа прехвърли Уорд, но Уес Морган успя да се върне и да избие от голлинията. 

В 81-ата минута Айосе Перес пропусна най-добрата ситуация за домакините, когато при статично положение бе оставен абсолютно сам, но стреля с глава покрай вратата. Това се оказа важно, защото в 90-ата минута Ектор Бейерин проби, справи се с двама съперници и подаде към Еди Нкетиа, който показа настойчивост и отблиза отбеляза във втори пореден мач за крайното 2:0. 

Лестър – Арсенал    0:2

0:1 Фукс 57 автогол
0:2 Нкетиа 90

Лестър: Уорд, Амартей, Морган, Фукс, Олбрайтън, Чаудри, Дюсбъри-Хол (77 Перес), Томас, Грей, Мадисън (72 Прат), Ихеаначо
Арсенал: Лено, Холдинг, Луис, Колашинац, Мейтланд-Найлс, Елнени, Уилок (78 Себайос), Сака (87 Бейерин), Пепе, Нелсън (72 Уилиан), Нкетиа