Голмайсторът на Арсенал Пиер-Емерик Обамеянг заяви, че е останал при "топчиите" заради мениджъра Микел Артета. Габонецът разкри, че по време на карантината заради коронавирус е провел ключов разговор с младия спец и това е повлияло на решението му. 

"Две неща ме убедиха да остана. Първото е Микел Артета, защото той внесе много позитивност и нова философия в клуба. Мисля, че това бе важно, защото бе в съответствие с моята игра и почувствах, че мога да се подобря при него. Мисля, че това бе ключов фактор, а също така изигра роля и любовта, която получавам от феновете и целия клуб. Всички тук се отнасят  много добре с мен, така че се чувствам като у дома си и затова останах. По време на карантината проведохме разговор и трябваше да поговорим за игровите моменти, но Артета каза: "Добре, забрави за това, ще говорим за бъдещето".

"Попита ме какво искам. Казах: "Чувствам се добре, откакто дойдохте, ставам по-добър и наистина харесвам твоята философия, така че просто искам да остана". Отговори ми: "Сигурен съм, че ако останеш, можеш да оставиш наследство зад себе си, но всичко зависи от теб и твоите желания. Разбира се, можеш да отидеш и да играеш в други големи клубове за трофеи, но мисля, че можеш да създадеш наследство в този прекрасен клуб". Тези думи бяха ключови за мен и след този разговор почувствах, че всичко е изчистено за мен и просто исках да остана. Това е всичко", разкри Обамеянг.

Оба имаше договор с Арсенал до следващото лято и беше свързван с редица грандове, сред които Интер и Барселона. Наскоро обаче стрелецът преподписа до лятото на 2023 г.