Арсенал победи с 2:1 Шефилд Юнайтед и се изкачи на второто място в генералното класиране на английското футболно първенство с актив от девет точки.

По толкова имат още Лестър Сити, който загуби по-рано днес с 0:3 срещу Уест Хем, както и Ливърпул, който пък гостува на "Вила Парк".

"Остриетата" пък са трагични от началото на сезона и са плътно на последно място в класирането без спечелена точка в актива си.

Точни за Арсенал в мача бяха Сака (61") и Пепе (64"). Почетното попадение за гостите заби 2:1 МакГолдрик (83").

Като цяло момчетата на Артета контролираха мача и заслужено си взеха победата и трите точки. Преди почивката "остриетата" оказваха някаква съпротива и се държаха.

През втрото полувреме обаче лондончани засилиха темпото, като в рамките на три минути забиха два гола и си взеха мача.  

Трябва обаче да се отбележи, че съдиите леко удариха рамо на "артилеристите", след като спестиха червен картон за Давид Луис още преди почивката. Тогава Луис спря Бърк, който излизаше сам срещу Лено.  

В следващия кръг на Арсенал предстои тежко гостуване на Манчестър Сити, докато Шефилд отново има визита в Лондон, този път на Фулъм.

В същото време Саутхямптън записа втора победа този сезон, след като удари с 2:0 Уест Бромич.

Головете за "светците" мушнаха Муса Дженепо (41) и Ориол Ромеу (69). След тази победа Саутхямптън събра 6 точки, докато УБА е с едва една точка. 

Арсенал - Шефилд Юнайтед 2:1

Голмайстори:

1:0 Сака (61")
2:0 Пепе (64")
2:1 МакГолдрик (83")