Месут Йозил очаквано не попадна в  състава на Арсенал за предстоящите мачове от Лига Европа, което потвърди усещането, че вероятно той е изиграл последния си мач за отбора. 

Германецът за последно участва в двубой на отбора през март, след което Микел Артета спря да разчита на него и на няколко пъти заяви, че Йозил трудно би се върнал в първия състав. 

Халфът е най-високо платеният футболист в историята на клуба, но отказва да напусне и очевидно ще прибере заплатата до края на договора си през следващото лято. 

Заедно с него в отбора за европейските мачове не бяха картотекирани Сократис, който бе спряган за преотстъпване и Уилям Салиба, който бе привлечен още през 2019-а от Сент Етиен,  но очевидно продължава да не попада в плановете на Артета, чийто тим стартира с 3 победи в 4 мача от първенството. 

Артилеристите ще изиграят първия си мач от групите на Лига Европа на 22 октомври, когато ще срещнат Рапид Виена. Останалите два тима в трупата за Дъндолк и Молде, така че лондончани имат на пръв поглед лесна задача.